Page content

Coachingkaartje 31 Helende Gedichten Methode: Zal ik je even helpen?

 

 

Bij kaartje 31 hoort het gedicht: Zal ik je even helpen?

Het thema is: teveel voor anderen doen gaat vaak ten koste voor jezelf / zorg goed voor jezelf

De boodschap van dit gedicht is: als je altijd iedereen wilt helpen, word je zelf heel moe. Je mag anderen natuurlijk wel helpen, maar doe dit alleen als je er genoeg energie voor hebt. Zorg altijd goed voor jezelf, want alleen als je je goed voelt en uitgerust bent, kun je anderen goed helpen.

Ik ben benieuwd of het kaartje voor jou of jouw kind klopt en hoor het graag in een reactie hieronder!

De coachingkaartjes zijn, net als alle gedichten, onderdeel van de Helende Gedichten Methode voor professionals (kindercoaches, -therapeuten, -psychologen, kinderyogadocenten, leerkrachten).

Een berichtje vind ik hartstikke leuk!

Comment Section

6 reacties op “Coachingkaartje 31 Helende Gedichten Methode: Zal ik je even helpen?


Door Janine op 10 oktober 2018

Dit kaartje zojuist getrokken en die is raak! Ik werk als juf op een basisschool. Voor de zomervakantie heb ik een rottige situatie op mn werk gehad, overgestapt van werkplek en tot aan de zomervakantie coaching gehad en rustig gewerkt. De zomervakantie zou ik gebruiken om tot rust te komen en weer in mn kracht te komen. Verdrietig genoeg overleed mn vader onverwacht in de eerste week van de vakantie én is in de vakantie mn moeder verhuisd. Emotioneel en lichamelijk is er veel op mn pad gekomen. Er veel voor mama geweest, ook wat tijd voor mezelf maar niet dat wat nodig was. Na de verhuizing was het alweer tijd om aan de slag te gaan met de voorbereidingsfase van het schooljaar en zo waren 6 weken vakantie voorbij zonder uitgerust te zijn. Vol enthousiasme gestart tot vandaag. Ik heb er geen energie meer voor en ik wil ook even niet meer. Al weken doet mn lijf zeer, heb ik veel behoefte aan slaap en gaat al mn energie op in mn werk. Maar nu kan ik niet meer. De komende 2,5 weken zijn voor mij. Rust is het codewoord.


Door Carola de Koning op 10 oktober 2018

Hoi Janine,
Zo dat is wel heel veel inderdaad… Heel goed dat je nu de rust neemt waar je lichaam zo om vraagt! Heel veel sterkte! Liefs, Carola


Door Adrianne op 19 oktober 2017

Het kaartje klopt. Ik stelde de vraag wat ik kon doen om een kind te helpen (prive). En ja, ik kan niet de hele wereld op mijn schouders nemen en ja, ik doe al genoeg en alles wat ik kan voor dit kind.


Door Carola op 19 oktober 2017

Hoi Adrianne, wat een toepasselijke boodschap voor je.. mooi.. Zorg maar goed voor jezelf.
Lieve groet,
Carola


Door Angelique op 19 oktober 2017

Het klopt heel erg…. Ik zit nu in een periode dat het druk in mijn hoofd is en hoe schuldig ik me ook voel, ik moet afspraken afzeggen om weer energie te vinden door rust…. Thanks!


Door Carola op 19 oktober 2017

Hoi Angelique, heel mooi dat het het kaartje zo aansluit bij het proces waar je nu in zit. Zorg maar goed voor jezelf. Graag gedaan!
Lieve groet,
Carola

Plaats een reactie


*