Kindercoach? Krijg direct gratis toegang en ontdek ook de snelste & makkelijkste manier om de oorzaak van faalangst bij kinderen te ontdekken.
Klik hier!

Page content

Mijn kind is bang in het donker

article content

Mijn kind is bang in het donker

Is je kind bang in het donker? Dit is heel normaal! Kinderen hebben een grote fantasie. Het gekraak van de trap en de schaduw van beer zijn in het donker best eng.. Misschien zit er wel ergens een monster..
Na het voorlezen van dit gedicht is je kind vast niet meer zo bang!

Een draakje in mijn kamer

Er zit een draakje in mijn kamer
Niet al de hele dag
Maar juist nu ik wil slapen
Juist nu het niet mag

Want ik ben bang voor draken
Ook al zijn ze klein
Ze spuwen vuur en zitten
Vaak achter het gordijn

Hij kwam vlak na het voorlezen
Toen mama net was weggegaan
Nadat ze me had ingestopt
En het licht had uitgedaan

Nu zit het draakje op de kast
Hij maakt een raar geluid
Hij schuifelt en hij krabt wat
Aan zijn geschubde huid…

Het hele gedicht is opgenomen in deĀ Helende gedichten Methode voor professionals.

Carola
Carola de Koning schrijft helende gedichten voor kinderen. Op deze manier combineert ze haar missie (kinderen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen), haar passie voor schrijven en de kennis, ervaringen en inzichten die ze heeft opgedaan als groepleerkracht, bijlesjuf, kindercoach. Daarnaast werkt ze voor Wijzer over de Basisschool.
Een berichtje vind ik hartstikke leuk!

Comment Section

10 reacties op “Mijn kind is bang in het donker


Door Mirabella belinda op 24 maart 2015

Super leuk gedicht….. Mijn zoon vind het super….iedere keer vragen ze, of ik nog een leuk gedichtje heb


Door Carola op 24 maart 2015

Dank voor je reactie Mirabella Belinda! Fantastisch om te horen!


Door joke op 24 maart 2015

leuk Gedichtje en idd herkenbaar voor vele kinderen,dus op maat voor hen gemaakt,goed van je Carola!


Door Carola op 24 maart 2015

Dank voor je fijne reactie Joke!


Door Hester op 11 april 2015

Super leuk gedicht, ga het zeker gebruiken in mijn werk met kinderen


Door Carola op 11 april 2015

Dank voor je fijne reactie Hester! Super dat je het gaat gebruiken!


Door Giselle op 27 november 2015

Super lief en schattig gedicht met een diepgaande boodschap. Heel mooi!


Door Carola op 27 november 2015

Dank voor je reactie en mooie worden Giselle!


Door Mim Van Keer op 1 november 2016

Lieve Carola,
Wat een zalig, empatisch gedicht van het draakje. Mijn kleinzoontje (7 jaar) houdt heel veel van draakjes. Hij is er niet bang voor, hoe vreemder vriendjes, hoe liever. Daarom ga ik het gedicht bewaren voor gedichtendag in 2017.
Ik stuur hem elk jaar een gedicht en dit wordt vast en zeker zijn lievelingsgedicht. Ik beloof, dat ik, uit respect voor jou, je naam onder het gedicht zal zetten.
Hartelijk dank! een blije Mim


Door Carola op 1 november 2016

Lieve Mim, dank voor je fijne woorden! Wat schattig dat je kleinzoon gek is op ‘monstertjes’. En wat leuk dat je het gedicht voor hem gaat bewaren. Ja heel fijn als je mijn er bij zet! Lieve groet, Carola

Plaats een reactie


*