Kindercoach? Krijg direct gratis toegang en ontdek ook de snelste & makkelijkste manier om de oorzaak van faalangst bij kinderen te ontdekken.
Klik hier!

Page content

article content

Een speciale droom

Kinderen zijn vaak ‘dromers’. Hun rijke innerlijke belevingswereld brengt ze op prachtige plaatsen en laat hun liefste wensen in vervulling gaan.

Wist je dat (dag)dromen een heel mooi middel is om je te herinneren wat je diep van binnen echt wilt?

Door te dromen worden even alle beperkingen en remmingen opzij gezet. Bijvoorbeeld de gedachte dat iets niet kan, niet bestaat, er geen tijd voor is, er geen geld genoeg is, enzovoorts, enzovoorts.

Door alle negatieve gedachten en overtuigingen even los te laten, kun je makkelijker contact maken met je onbewuste. In je onbewuste ligt veilig opgeslagen (soms iets te veilig 😉 ) wat je nu echt graag wilt. Je passie(s), je missie. Dát wat je vanuit je hart het liefst doet.

Zo’n vijftien jaar geleden, toen ik nog niet goed wist wat ik wilde, adviseerde iemand mij dit te doen. Ik ontspande en droomde. (Door te ontspannen kun je ook makkelijker contact maken met je onbewuste.)

Ik zag mezelf zitten aan een bureau met daarop een computer. Ik was alleen en dit verbaasde me, want ik stond net voor de klas en was bezig met het maken van plannen voor mijn praktijk.

Nu weet ik dat dit mijn schrijfdroom was. Op dat moment was het nog niet het juiste moment en was het belangrijk eerst ervaring op te doen.

Nu schrijf ik voor kinderen. Door middel van mijn passie, schrijven, kan ik mijn missie, kinderen helpen zichzelf te worden, vormgeven. Mooier kan niet..

Kinderen zijn meesters in dagdromen en komen snel bij hun kern. Veel kinderen weten al wat ze later willen worden.

Er is een kleine maar…: in onze maatschappij lijkt er soms weinig ruimte voor de manier waarop we ons leven willen invullen. Er ‘moet’ van alles en onze eigen manier van denken wordt nog weleens de kop ingedrukt. Niet expres natuurlijk, iedereen doet zijn best en probeert er iets moois van te maken.

Laten we kinderen de ruimte geven om hun eigen dromen te blijven dromen en onderzoek hoe je ze kunt helpen deze dromen te verwezenlijken.. Ik denk dat we dan een nog mooiere wereld creëren..

Een Speciale droom

In een heel bijzonder bos
Met alleen maar blauwe bomen
Woont Tonke Tovenaar
Hij maakt speciale dromen

Je kunt zo’n droom bestellen
Per brief of via internet
Als je wilt, kun je hem bellen
Dan bezorgt hij aan je bed

Ik bestelde zo’n speciale droom
In wel zestien talen
En na een dag of twee
Kon ik de droom gaan halen

In een heel mooi doosje
Met een prachtig mintgroen lint…

Het hele gedicht staat, prachtig geïllustreerd, in het prentenboek Dansende Letters, helende gedichten voor kinderen en is opgenomen in de Helende gedichten Mehothode voor professionals.

Carola
Carola de Koning schrijft helende gedichten voor kinderen. Op deze manier combineert ze haar missie (kinderen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen), haar passie voor schrijven en de kennis, ervaringen en inzichten die ze heeft opgedaan als groepleerkracht, bijlesjuf, kindercoach. Daarnaast werkt ze voor Wijzer over de Basisschool.
Een berichtje vind ik hartstikke leuk!

Comment Section

6 reacties op “Een speciale droom


Door Joke op 22 januari 2015

Ooh echt een “droomgedicht”,het neemt je mee en laat je niet los en doet nadien verder dromen van hoe die dromen nu het universum mogen inkleuren..
Mooi en sprookjesachtig..ik denk dat ik hem in een yogalesje ga verwerken..
Joke x


Door Carola op 23 januari 2015

Wat mooi…


Door heidi op 26 mei 2016

Wow wat een mooi gedicht! Het verteld mij dat ik beter naar mijn dromen moet kijken en luisteren. En dat ga ik zeker doen. Ook zal ik gaan toepassen op mijn kinderen, ik ben benieuwd.


Door Carola op 26 mei 2016

Dankjewel Heidi! Prachtig dat je door het gedicht er weer even aan herinnerd wordt dat je beter naar je jezelf mag luisteren. Uit ervaring weet ik dat het heel belangrijk is.. En inderdaad ook voor je kinderen! Liefs, Carola


Door Margreet op 17 juni 2017

Wat mooi Carola!


Plaats een reactie


*