Gratis Ebook
Eerste 11 pagina's uit Het Grote Gedichtenboek voor Bijzondere Kinderen: 2 gedichten, gebruiksaanwijzing, overzicht gedichten + thema's

Page content

Kenmerken hooggevoelige en nieuwetijdskinderen

Kenmerken hooggevoelige en nieuwetijdskinderen

Ook al ben ik er geen voorstander van om kinderen te ‘labelen’ of in ‘hokjes’ te plaatsen, toch denk ik dat het fijn kan zijn als je je kind, of jezelf, herkent in een bepaalde omschrijving.

Gedrag, uitspraken en emoties zullen op z’n plek vallen. Je zult misschien wel opgelucht zijn en je kind veel beter begrijpen. Als jouw kind hooggevoelig of een nieuwetijdskind is, heeft hij of zij heel mooie eigenschappen!

lezen over nieuwetijdskinderenHet was voor mij een verademing toen ik, zo’n vijftien jaar geleden, voor het eerst over nieuwetijdskinderen en hooggevoeligheid las. Ik was niet ‘gek’, hooguit een beetje anders. En er waren heel veel mensen zoals ik!

De lijst met kenmerken van nieuwetijdskinderen vertoont een overlap met de lijsten met kenmerken van kinderen met ADHD, dyslexie en hoogbegaafdheid. Wees voorzichtig met het stellen van een diagnose, maar doe wel je voordeel met een lijst als deze. En er is nog iets: het één sluit het ander niet uit..

Er is zeker een heel duidelijke overlap met de lijst van kenmerken van hooggevoelige kinderen! Ik denk dat ieder nieuwetijdskind hooggevoelig is. Of ook ieder hooggevoelig kind een nieuwetijdskind is durf ik niet met zekerheid te zeggen.

Een berichtje vind ik hartstikke leuk!

Comment Section

0 reacties op “Kenmerken hooggevoelige en nieuwetijdskinderen

Plaats een reactie


*