Gratis Ebook
Eerste 11 pagina's uit Het Grote Gedichtenboek voor Bijzondere Kinderen: 2 gedichten, gebruiksaanwijzing, overzicht gedichten + thema's

Page content

Is je kind overprikkeld? 5 tips!

Is je kind overprikkeld? 5 tips!

Heeft je hooggevoelige of nieuwtijdskind een lange schooldag achter de rug, een schoolreisje, een kinderfeestje of iets anders waar veel drukte, lawaai en/of andere indrukken waren? Dan is de kans groot dat je kind overprikkeld is geraakt..

Overprikkeling gaat samen met gespannenheid. Als je gespannen bent is het sympathische zenuwstelsel actief en als je ontspannen bent is het parasympatische zenuwstelsel actief (hier lees hoe dit precies werkt>>>).

Het is belangrijk om bij overprikkeling te ontspannen zodat je sympathische zenuwstelsel tot rust komt en het parasympathisch zenuwstelsel geactiveerd wordt, zodat je ontspant en herstelt.

Wat te doen als je kind overprikkeld is?

Zoals in alle situaties geldt: het ene kind is het andere niet. Dus volg alleen die tips op waarvan je denkt dat ze passen bij jouw kind!

knuffelhormoon oxytocine1. Knuffelen

Door te knuffelen, een fijne aanraking, komt het hormoon oxytocine vrij. Dit hormoon zorgt ervoor dat je kind ontspant. Je hoeft elkaar niet ‘dood te knuffelen’, je kind op schoot nemen is al voldoende.

2. Een eigen plek

Creëer een plek in huis waar je kind zich even helemaal kan terugtrekken en niet gestoord wordt en tot rust kan komen. Dit kan zijn/haar eigen kamer zijn, maar bijvoorbeeld ook onder een dekentje op de bank. Het ene kind vindt het fijn om even alleen te zijn en het andere kind wil graag dicht bij mama of papa zijn. (Dit heeft natuurlijk ook met de leeftijd van je kind te maken.)

In dit gedicht staat een heel goed idee voor het maken van zo’n eigen plek!

3. Aura reinigen

Een aura is het energieveld om je lichaam. Het bestaat uit verschillende lagen. In je aura kunnen negatieve energieën zitten van anderen. Je wordt hier erg moe van! Na een lange dag met veel mensen om je heen, kan het geen kwaad je aura te reinigen en je te ontdoen van de negatieve energieën.

Er zijn talloze manieren om je aura te reinigen. Ik noem er drie (mijn favorieten 😉 ):

  1. De wervelwind: ga samen met je kind rechtop staan en zeg: “Adem in en stel je voor dat er van onder naar boven om je lichaam een wervelwind draait die alle negatieve energieën meeneemt. Als je bij je kruin bent aangekomen, adem je uit en stel je voor dat je deze negatieve energieën de lucht in blaast. (Adem nu in een diepe zucht uit….) Heel hoog in de lucht spat het als mooi vuurwerk uit elkaar. ” (Ik visualiseer er ook altijd bij dat de negativiteit omgezet wordt in positieve energie en dus als mooi vuurwerk uit elkaar spat omdat ik het niet zo netjes vind om mijn ‘afval’ te ‘dumpen’ in de kosmos.. 😉 ). Laat de wervelwind drie keer om je heen wervelen en negatieve energie opnemen en in de kosmos loslaten. Daarna zeg je: “Stel je voor dat er een ei van licht om je heen is…. Het ei wordt vanaf de bovenkant nu gevuld met goud licht.” (Deze oefening heb ik geleerd van Patty Jongemaets.)
  2. Energie teruggeven: zeg samen met je kind hardop: “Ik geef nu alle energie die niet van mij is terug aan de eigenaar”. Doe dit een paar keer of een minuut. Zeg daarna: “Ik neem nu al mijn eigen energie terug.” (Het kan namelijk ook zijn dat jij je eigen energie hebt weggegeven!) Zeg dit ook een paar keer. Totdat je voelt dat het genoeg is. (Als je kind het begrip ‘energie’ nog lastig vindt, kun je het woord energie vervangen door ‘al het onzichtbare dat niet van mij is’. Ziet jouw kind energieën? Dan kun je het woord energie gewoon gebruiken. Hij/zij weet waar het over gaat.) (Deze oefening heb ik geleerd van een paragnost van wie de naam me helaas ontschoten is..)
  3. Wierook: steek een wierookstokje aan en ga hiermee door de aura van je kind.

overprikkeling tips wierook

4. Muziek

Laat je kind naar muziek luisteren die de hersengolven vertragen naar het thèta-niveau. Dit is het niveau van diepe ontspanning en zelfgenezing.

Jeffrey Thompson ontwikkelde muziek die een helend effect heeft op lichaam en geest.

 

5. Aarden

Door fysiek contact te maken met de aarde, door bijvoorbeeld in de tuin op blote voeten te lopen, vermindert de spanning in ons lichaam en wordt ons zelfgenezend vermogen geactiveerd. In onderstaande filmpjes wordt dit duidelijk uitgelegd. Heb je, net zoals ik, geen tuin? De aardingsmat is dan een uitkomst! Ik vind het heerlijk!

 

 

Hier lees je een helend gedicht over hooggevoeligheid (waar een heel belangrijke tip in staat..).

Een berichtje vind ik hartstikke leuk!

Comment Section

0 reacties op “Is je kind overprikkeld? 5 tips!

Plaats een reactie


*