arrow_drop_up arrow_drop_down

Is je kind bang om fouten te maken?

Onzekere kinderen zijn vaak bang om fouten te maken, bang dat ze iets niet goed doen of zelfs bang dat zij niet goed zijn.. Ze krijgen last van faalangst. Dit levert veel stress op, belemmert de ontwikkeling en het tot bloei komen van talenten..

Angst wint het van nieuwsgierigheid en maakt dat nieuwe dingen leren geen uitdaging meer is, maar een blokkade wordt. Ik denk dat het belangrijk is dat een kind weet dat er onvoorwaardelijk van hem/haar gehouden wordt en dat het niet uitmaakt of iets wel of niet lukt. Dit verandert namelijk niets aan iemand. Je blijft even leuk, lief, slim en knap als iets niet lukt.

Ik ben heel benieuwd wat dit gedicht bij jou en/of je kinderen losmaakt. Ik hoor het heel graag! (In een reactie hieronder of per mail: mail@caroladekoning.nl.)

Iedereen houdt van mij

We gaan vandaag iets leren
Juf staat al voor de klas
Op het bord staan rare tekens
Ik wou dat het al strakjes was

Wat als ik het niet goed doe
Of het helemaal niet kan
Wat denken pap en juf
En al die anderen daarvan?

Ben ik dan nog lief
Houden ze nog van mij…

Het hele gedicht staat in Het Grote Gedichtenboek Voor Bijzondere Kinderen.

Joke
Door

Joke

op 28 December 2015

Mooi en aanvoelend gedicht voor kinderen die bang zijn om fouten te maken,is idd goed dat ze weten dat wat er ook gebeurt dat er altijd van hun gehouden wordt! Mooi!! Lieve groet x Joke

Carola
Door

Carola

op 28 December 2015

Dank voor je fijne reactie Joke! Ja het onvoorwaardelijke is denk ik heel belangrijk.. Liefs, X

sabine
Door

sabine

op 28 December 2015

Mooi, ga ik zeker gebruiken in de toekomst, want de druk is toch dikwijls hoog om iets te moeten begrijpen of kunnen. Eigenlijk doe ik dit naar mezelf op het moment. Ik zal nu misschien het ook uitspreken naar anderen (kinderen). Groetjes Sabine

Carola
Door

Carola

op 28 December 2015

Dank voor je mooie reactie Sabine. Ja de druk is inderdaad vaak hoog.. Heel jammer want het werkt meestal niet zo goed ;) Fantastisch dat je voor jezelf de druk van de ketel haalt! Zo ben je een prachtig voorbeeld voor andere volwassenen en kinderen!

Reactie plaatsen

We use cookies