Kindercoach? Krijg direct gratis toegang en ontdek ook de snelste & makkelijkste manier om de oorzaak van faalangst bij kinderen te ontdekken.
Klik hier!

Page content

article content

Geloof jij in andere dimensies?

Kinderen staan nog ‘open’ en pikken veel dingen die volwassenen niet zien, horen en voelen op. Ze kunnen zich bewust zijn van ‘andere werelden’ of verschillende dimensies naast de onze. Veel volwassenen vinden dit op zijn zachtst gezegd lastig te geloven. En of er nu wel of geen andere dimensies bestaan, laten we op zijn minst open blijven staan voor de mogelijkheid! Het zou toch een enorme verrijking zijn!

Ik zie een avondje dansen met koning Augustin, uit het gedicht hieronder, wel zitten.. 😉

Kinderen die andere dimensies ervaren, maar hierdoor als raar of gek worden beschouwd en niet worden begrepen vinden in dit gedicht herkenning en erkenning. Het zal ze geruststellen en doen denken en voelen dat ze echt niet de enige zijn..

Fantaseren

Mocht je niet willen en kunnen geloven in andere werelden, dan bevat dit gedicht nog een andere heel belangrijke boodschap: blijf fantaseren!

Waarom? Allereerst is fantaseren ontzettend leuk! En fantaseren houdt de geest flexibel. Door te fantaseren kom je onverwacht op de meest briljante ideeën.

Wist je dat Albert Einstein de relativiteitstheorie heeft ontdekt door zich voor te stellen hoe het zou zijn om op een zonnestraal te reizen?

Kinderen fantaseren de hele dag door. Heerlijk! Maar hoe ouder ze worden hoe minder ruimte er overblijft om hun fantasie de vrije loop te laten.
Blijf ze dus maar zo lang mogelijk stimuleren om te fantaseren..!

Koningin Daantje

Op een luchtbed in de zee
Boven een gezonken stad
Dobbert Daantje rustig rond
En fantaseert ze wat

Voor even is ze koningin
Een lieve en charmante
Getrouwd met koning Augustin
En draagt ze parels en briljanten

Ze loopt niet, maar ze zwiert
In de stad onder het water
’s Avonds gaat ze mooi versierd
Naar het danstheater…

Het hele gedicht staat, prachtig geïllustreerd, in het prentenboek Dansende Letters, helende gedichten voor kinderen en is opgenomen in de Helende gedichten Methode voor professionals.

(Wat denk jij… Zijn er andere dimensies naast de onze..? Ik hoop het wel..)

Carola
Carola de Koning schrijft helende gedichten voor kinderen. Op deze manier combineert ze haar missie (kinderen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen), haar passie voor schrijven en de kennis, ervaringen en inzichten die ze heeft opgedaan als groepleerkracht, bijlesjuf, kindercoach. Daarnaast werkt ze voor Wijzer over de Basisschool.
Een berichtje vind ik hartstikke leuk!

Comment Section

4 reacties op “Geloof jij in andere dimensies?


Door Lia op 21 februari 2017

Ja ik geloof dat er een andere dimensie is en zelfs ik op mijn leeftijd fantaseert nog elke dag


Door Carola op 21 februari 2017

Prachtig Lia! Dank voor je bericht! Liefs


Door Marja op 21 februari 2017

Hoi, jazeker!! Het is het Zijn achter het zijn, de ruimte die er is in rust en stilte … daar waar ‘leegte’ bestaat… voor mij was dit vroeger behoorlijk angstaanjagend.. niet teveel nadenken en voelen was ook al uit den boze … ook ik vulde het in met dromen over ‘later’ … sprookjes deed ik niet aan mee want ik ‘wist’ dat het niet kon en daarom…. Heb de symboliek achter sprookjes nooit begrepen, jammer eigenlijk … maar nu droom ik in die ruimte en creëer daarmee ruimte voor/in het hier en nu, daardoor ben ik nooit alleen!!


Door Carola op 21 februari 2017

Dank voor je bericht Marja! Prachtig om te lezen.. Dit zet mij ook weer aan het denken.. dank voor je aanvulling! Liefs

Plaats een reactie


*