Kindercoach? Krijg direct gratis toegang en ontdek ook de snelste & makkelijkste manier om de oorzaak van faalangst bij kinderen te ontdekken.
Klik hier!

Page content

article content

Luistert jouw kind naar zichzelf of naar anderen..?

Moet je nu naar jezelf luisteren of weten anderen toch beter wat het beste voor je is? Lastig hoor.. Zeker als kind. En helemaal als je niet begrepen wordt..

Iedereen heeft een mening, weet wat goed voor je is of wil je behoeden voor een grote fout. Dit is allemaal heel goed en lief bedoeld, hartstikke fijn en vaak ook nodig! Aan de andere kant geeft het een kind weinig ruimte om te leren luisteren naar zichzelf.

En juist het horen van en luisteren naar je innerlijke stem, die stem die je diep van binnen vertelt waar je gelukkig van wordt en wat echt goed voor je is, leidt je naar het juiste pad voor jou. Veel volwassenen zijn verleerd om hun eigen stem te horen. Het gevolg hiervan is dat ze niet meer kunnen luisteren naar zichzelf en dingen doen die niet bij hen passen.

Ze doen ze omdat ze niet meer weten wat ze van binnen eigenlijk willen of omdat anderen vinden dat ze dit moeten doen. Heel jammer, want deze mensen zijn vaak niet gelukkig. Daar komt bij dat niet alleen zij, maar ook wij hun talenten mislopen..

Leer kinderen te luisteren naar zichzelf. Voor zichzelf opdat ze gelukkig worden en voor anderen zodat ze kennis kunnen maken met hun talenten!

Een gedichtje voor alle kinderen, jong en oud, die even niet meer weten hoe ze naar zichzelf kunnen luisteren en waarom hun eigen stem zo belangrijk is.

Luister

‘Doe dit, doe dat, doe zus, doe zo’
Eenieder denkt te weten
Wat het beste is voor mij
Maar wat ze vaak vergeten..

Als ik heel goed luister
Naar anderen en iedereen
En niet meer naar mezelf
Voel ik me rot en heel alleen

Zij zeggen, denken, voelen
Dat is goed! Dat vinden zij
Ik vind alleen iets anders
Iets dat beter past bij mij…

Het hele gedicht is opgenomen in de Helende gedichten Methode voor professionals.

 

Carola
Carola de Koning schrijft helende gedichten voor kinderen. Op deze manier combineert ze haar missie (kinderen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen), haar passie voor schrijven en de kennis, ervaringen en inzichten die ze heeft opgedaan als groepleerkracht, bijlesjuf, kindercoach. Daarnaast werkt ze voor Wijzer over de Basisschool.
Een berichtje vind ik hartstikke leuk!

Comment Section

12 reacties op “Luistert jouw kind naar zichzelf of naar anderen..?


Door Joke op 18 maart 2016

Hey Carola,mooi gedicht(weeral!) het is idd herkenbaar voor kinderen,ik denk ook dat sommige mss niet graag horen dat de anderen weten dat ze mogen huilen mar het is wel nodig hé dus een spiegel voor hun ook,veel succes nu zondag!


Door Marcha op 18 maart 2016

Wat een mooi gedicht, ik vind ze eigenlijk allemaal mooi.
Maar dit vind ik echt heel mooi, zo kom je ook veel te weten, daar stond ik niet bij stil. mooi.


Door Carola op 18 maart 2016

Dank voor je prachtige woorden Marcha! Liefs


Door Carola op 18 maart 2016

Dankjewel lieve Joke! Huilen is zo bevrijdend en helaas denken nog teveel mensen en kinderen dat huilen ‘not done’ is of een teken van zwakte.. Maar het laat juist zien dat je je kwetsbaar durft op te stellen en hier is heel veel kracht en moed voor nodig! Liefs


Door May op 18 maart 2016

Lieve Carola !
Wat een prachtig gedicht !
Het spreekt mij (56 j.) enorm aan.
Zeker omdat ik al een tijdje
thuis ben met een burn out
en te weinig naar dat stemmetje
geluisterd heb.
Ik geniet van al jouw gedichten,
maar vooral van dit.
Blijven we, diep vanbinnen,
niet allemaal een gevoelig kind ?
Dank u wel.
Je steunt en inspireert me.
Lieve groeten,
May


Door Carola op 18 maart 2016

Lieve May, dank voor je prachtige reactie! Wat vervelend dat je zo ontzettend moe bent en waarschijnlijk nog allerlei andere klachten erbij hebt gekregen.. Ik hoop dat je snel herstelt. Neem alle tijd en de rust die je nodig hebt. Je bent letterlijk stil gezet. En ik denk inderdaad dat je weer mag gaan luisteren naar jezelf.. Mooi dat je dit zo ervaart. En ja, ik denk dat je gelijk hebt: in ieder van ons schuilt dat gevoelige kind dat heel veel liefde, vooral van zichzelf, nodig heeft.. Dankjewel! Liefs
Door Jose op 31 januari 2017

Wauw wat mooi!!! dit zal ik zeker doorgeven aan de kinderen die ik coach!! THANKS!!


Door Carola op 31 januari 2017

Dank voor je reactie en compliment Jose! Mooi dat je het zo goed kunt gebruiken! Graag gedaan!


Door Marie-Rose Stubbe op 10 februari 2017

Wat een zalige tekst ,ik krijg er een heel goed gevoel bij


Door Carola op 10 februari 2017

Dank voor je fijne woorden Marie-Rose!

Plaats een reactie


*