arrow_drop_up arrow_drop_down

Mijn kind voelt zich niet thuis op school

Voelt jouw kind zich niet prettig op school? Past het huidige schoolsysteem niet bij hem of haar en leert hij/zij liever buiten dan binnen aan een tafeltje? Bijvoorbeeld omdat jouw kind in beelden denkt, hooggevoelig is, een nieuwetijdskind is, (hoog)begaafd is, AD(H)D heeft, PDD-NOS of iets anders heeft of omdat jouw kind gewoon is zoals hij of zij is? Dan herkent jouw kind zich vast in dit gedicht! En zou hij graag bij deze juf in de klas zitten..

Buiten spelen

Mijn hoofd zit vol gedachten
Vol geluiden, geuren, kleuren
Ik kan niet langer wachten
Wil naar buiten door die deuren

Ik wil vliegen, springen, spelen
Fantaseren en bewegen
Al mijn ideeën delen
En rennen in de regen

Ik wil de aarde bestuderen
Met onbedekte handen
En in plaats van woordjes leren
Wil ik reizen door alle landen

Maar juf wil dat ik stil zit
Met mijn handen op mijn schoot
Ik kan het niet en val..
Ik schaam me en word rood

Juf die schrikt ervan
Ze troost me en ze zegt:
“Kom, we gaan naar buiten
Want van buiten spelen leer je echt”

Ze pakt mijn hand en wenkt
De hele klas mag mee
We gaan vanmiddag spelen
Op blote voeten bij de zee

Dit gedicht staat in Het Grote Gedichtenboek voor Bijzondere Kinderen.

Harold Robles
Door

Harold Robles

op 29 March 2015

Wederom is er een diamant geboren. Uit een vrouw die de gave heeft zo ontzettend mooi te schrijven. Ieder juf of meester moet dit lezen om te weten hoe het hoort. Dank, 1000x dank lieve Juf Carola voor de kunst die uit jou vingers vloeien. Liefs en een gezegende zondag. Harold, lid van de Carola fanclub

Carola
Door

Carola

op 29 March 2015

Dank voor je prachtige woorden lieve lieve Harold.. Liefs

joke
Door

joke

op 29 March 2015

heel fijn gedicht weer Carola! Het is herkenbaar voor kinderen die zich vanbinnen vaak opgesloten voelen en willen uitbreken,zo een juf die wenst natuurlijk iedereen!

Carola
Door

Carola

op 29 March 2015

Dankjewel lieve Joke! Je legt het heel mooi uit! Liefs

will koerten
Door

will koerten

op 29 March 2015

Waardevol gedicht. Zo voelen ze zich. Dat onbevangen spelen geldt ook voor muziek maken. Is je boek ook te koop, ja toch? Gr. Will

Carola
Door

Carola

op 29 March 2015

Dat herken ik Will! Ook bij muziek maken is het zo belangrijk je vrij te voelen! Het gedichtenboek komt in april uit! :-) Nog even geduld, ik hou je op de hoogte! Liefs

Reactie plaatsen

We use cookies