Kindercoach? Krijg direct gratis toegang en ontdek ook de snelste & makkelijkste manier om de oorzaak van faalangst bij kinderen te ontdekken.
Klik hier!

Page content

article content

Mijn kind wordt niet begrepen

Als je kind niet wordt begrepen en niet past in de hokjes die onze maatschappij bedacht heeft, kan het heel lastig zijn om de juiste begeleiding voor je kind te vinden. Ze krijgen soms zelfs verkeerde diagnose en raken nog verder van zichzelf vervreemd.

Dit gedicht is voor al die prachtige kinderen die zich onbegrepen voelen. (En voor alle innerlijke kinderen die dit herkennen!)

Over de laatste twee strofen: kinderen prikken vaak overal doorheen en zijn meesters in spiegelen..
(Als jouw kind toevallig Bas heet, verander Bas dan in Sas. 😉 )

In een hokje

Ik heb een stickertje op mijn hoofd
Het maakt me diep bedroefd
Er is niemand die gelooft
Dat een sticker echt niet hoeft

Nu pas ik in een hokje
En dit wil ik helemaal niet
Ik ben gewoon mijn mooie zelf
Er is niemand die dat ziet

Ja, misschien ben ik iets anders
Dan de kinderen uit mijn klas
Voel en zie en hoor ik meer
Dan Ina, Bob en Bas

Ik hou van blauw en wit
De anderen van groen
Maar is dit nu een probleem
Waar we iets aan moeten doen?

Veel grote mensen doen alsof
Dit wist je zeker niet..!
Ze lijken blij en vrolijk
Tóch voel ik hun verdriet

Dan raak ik in de war
En doe ik ze maar na
Vandaar dat ik weleens
Gek doe en op mijn kop sta..

Helende gedichtenkaart In een een hokje

helende gedichtenkaart In een hokje Carola de Koning Sophie PluimDit gedicht staat in het prentenboek ‘Dansende Letters, helende gedichten voor kinderen’  en is opgenomen in de Helende gedichten Methode.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carola
Carola de Koning schrijft helende gedichten voor kinderen. Op deze manier combineert ze haar missie (kinderen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen), haar passie voor schrijven en de kennis, ervaringen en inzichten die ze heeft opgedaan als groepleerkracht, bijlesjuf, kindercoach. Daarnaast werkt ze voor Wijzer over de Basisschool.
Een berichtje vind ik hartstikke leuk!

Comment Section

10 reacties op “Mijn kind wordt niet begrepen


Door J op 23 april 2015

Ik kreeg een stickertje: ach arm kind; 45 jaar geleden omdat ik een “jampot”bril kreeg. Het stickertje blijkt nu, na 45 jaar erger dan de bril geweest. Toch ben ik dankbaar voor waar mijn pad mij nu brengt. X


Door Carola op 23 april 2015

Dank voor je reactie en openheid J! Wat mooi dat je toch het positieve kunt zien. X
Door joke op 23 april 2015

Ja het gaat echt over die kinderen of mensen die anders zijn en toch willen dat ze worden gezien om wie zij zijn en voor begrip..goed geschreven in je gedicht hierover…x


Door Carola op 24 april 2015

Dank voor je fijne woorden Joke! X


Door Jasmijn op 24 april 2015

Wauw wat komt dat binnen, zo ontzettend waar. Heel mooi geschreven, thnx voor de bevestiging


Door Carola op 24 april 2015

Dank voor je mooie reactie Jasmijn! Fijn dat je er iets aan hebt. Liefs


Door Elsa op 1 juni 2016

Vooral dat laatste stukje is zo herkenbaar. Precies mijn zoontje.


Door Carola op 2 juni 2016

Dank voor je reactie Elsa. Ja ik denk dat dit gedrag heel vaak verkeerd wordt begrepen..

Plaats een reactie


*