Kindercoach? Krijg direct gratis toegang en ontdek ook de snelste & makkelijkste manier om de oorzaak van faalangst bij kinderen te ontdekken.
Klik hier!

Page content

article content

Waar zijn alle overleden mensen en dieren?

Is opa of oma overleden en vraagt je kind zich af waar opa of oma nu is? Of vraagt je kind zich af hoe het in de hemel is? Het is voor veel kinderen (en niet alleen voor kinderen..) moeilijk te begrijpen waar iemand is als hij overleden is. Dit gedicht neemt je even mee naar een prachtige hemel..

Op bezoek in de hemel

Ik droomde van een wenteltrap
Die me op een nacht
Langzaam stap voor stap
Naar de hemel bracht

Boven aan de hemelpoort
Belde ik drie keer
De poort die werd geopend
Door een heel lieve meneer

Ik kreeg een knuffel en een kus
Van Snuffel en de kat
Van opa en zijn zus
Van ieder die ik liefhad

Ik mocht een ogenblik naar binnen
Even in de hemel kijken
Ik zag..

Het hele gedicht staat, prachtig geïllustreerd, in het prentenboek Dansende Letters, helende gedichten voor kinderen en is opgenomen in de Helende gedichten Methode voor professionals.

(Dit gedicht droeg ik vrijdag 19 februari 2016 voor tijdens de uitvaartdienst van mijn oma. Ze was altijd de eerste aan wie ik een nieuw gedicht voorlas. Dit was de laatste keer. Ze had dit gedicht al gehoord dus ik weet dat ze het mooi vond. Ter ere van haar staat het gedicht ook in het prentenboek Dansende Letters, helende gedichten voor kinderen.)

Carola
Carola de Koning schrijft helende gedichten voor kinderen. Op deze manier combineert ze haar missie (kinderen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen), haar passie voor schrijven en de kennis, ervaringen en inzichten die ze heeft opgedaan als groepleerkracht, bijlesjuf, kindercoach. Daarnaast werkt ze voor Wijzer over de Basisschool.
Een berichtje vind ik hartstikke leuk!

Comment Section

10 reacties op “Waar zijn alle overleden mensen en dieren?


Door Harold Robles op 20 februari 2015

Wat een verrassing op de laatste dag van de week.
Heel veel dank.
Ik blijf genieten n ik blijf een fan.

Liefs,
Harold
Voorzitter van de Carola de Koning Gedichten Fan ClubDoor Jenny op 20 februari 2015

Wat een prachtig gedicht ..en ontroerend ook.
Opeens denk ik weer aan al de lieve mensen die al over zijn naar de andere
wereld /hemel ? en ik mis ze.
Dankje voor het mooie gedicht
xx Jenny


Door Carola de Koning op 20 februari 2015

Dankjewel lieve Jenny. Ze wachten op je en zijn tot die tijd bij je, weet ik zeker.. X


Door Giselle op 28 november 2015

Het gedicht is weer prachtig, ik meld me aan voor de fanclub 😉


Door Carola op 28 november 2015

Haha, heel goed Giselle! 😉 Dank voor je fijne reactie!


Door Joke op 27 oktober 2016

Heel mooi,en het is al een zorgje minder dat ze het daar boven in de hemel goed hebben en dat ze over ons waken hé..dat geef je mooi weer in dit gedicht…<3


Door Carola op 27 oktober 2016

Dankjewel lieve Joke! Ja ik vind het een heel geruststellende gedachte.. 😉 <3 X


Door Marianne op 12 oktober 2017

Sprakeloos. . .


Door Carola op 12 oktober 2017

Dat is mooi om te horen Marianne..

Plaats een reactie


*