Over Helende gedichten voor kinderen
We use cookies

Helende gedichten voor kinderen

Meer zelfvertrouwen voor je (gevoelige) kind

Missie: meer zelfvertrouwen voor (gevoelige) kinderen

Ik ben er om jouw kind of de kinderen waarmee je werkt te helpen om op een speelse, leuke, eenvoudige manier meer zelfvertrouwen te krijgen, omdat dit een belangrijke sleutel is naar geluk en succes. Dit doe ik enerzijds door mijn helende gedichten met je te delen via mijn gratis e-book, blogs, video’s, social media en anderzijds via het prentenboek ‘Dansende Letters’ en de Helende gedichten Methode voor professionals.

Over Carola

Ik ben Carola de Koning (1979), auteur van:

 • de helende gedichten voor kinderen
 • het prentenboek 'Dansende Letters, helende gedichten voor kinderen'
 • het boek 'Ontspannen is leuk!'
 • het boek 'Hoe schrijf ik een gedicht? Leer het met dit boek!'
 • vele blogartikelen op de website WijzerOverdeBasisschool.nl en natuurlijk van de artikelen op mijn eigen website
 • mede auteur van het e-book 'Oefenen zonder stress'
 • auteur van het gratis e-book 'Hoe je faalangst binnen 10 seconden bespreekbaar maakt' en
 • ontwikkelaar van de Helende gedichten Methode

Na een aantal jaren als groepsleerkracht in het basisonderwijs werkzaam te zijn geweest, startte ik mijn eigen praktijk. Als bijlesjuf en kindercoach begeleidde ik kinderen met allerlei problemen en gaf ik gastcolleges op Pabo Thomas More.

Ik werd ziek, moest de deuren van mijn praktijk sluiten en pakte het schrijven, waar ik al mee was begonnen, weer op. Met het schrijven van boeken en helende gedichten kan ik gelukkig toch iets voor kinderen blijven betekenen.

Het is mijn missie om op een leuke en speelse manier de problemen van kinderen met kinderen bespreekbaar te maken en om hun zelfvertrouwen te laten groeien.

Ik ontwikkelde een nieuwe, unieke methode om moeilijke onderwerpen en problemen met kinderen bespreekbaar te maken en de oorzaak van hun probleem vast te stellen.

Met het schrijven van helende gedichten voor kinderen combineer ik mijn missie, mijn passie en mijn kennis en ervaring.

Meest verkocht

Prentenboek 'Dansende Letters'

Helende gedichten Methode voor professionals

Wat anderen over de gedichten zeggen

Zo precies getroffen waar het bij kinderen om gaat.

Lieve mensen, wat een bijzonder boek! Zo precies getroffen waar het bij kinderen om gaat. Het stimuleert ze om te fantaseren, het leven luchtig te houden.Het stimuleert om samen met ouder, grootouder te lezen en samen te praten, uit te diepen. Hopelijk gaan jullie samen verder, want de combinatie is werkelijk perfect. Hartelijke gefeliciteerd, fantastisch!

Mevrouw Tisscher 

(voormalig leerkracht)

 • Het gedicht dat mijn dochter zo raakte

  Over ‘Hooggevoelig’: Het gedicht dat mijn dochter zo raakte toen ik het voorlas, dat ze slikte en heel zachtjes zei: ‘Mam, dat weet bijna niemand hoor.’

  Siska Tromp

 • Mijn dochter haalt er iedere keer weer kracht uit.

  Mijn dochter leest iedere avond je boek met gedichten. Voor haar zo herkenbaar, ze haalt er iedere keer weer kracht uit.

  Astrid

 • Using multiple testimonial sliders on a single page might result in a faulty functionality. Please do not use more than 1 slider per page.