arrow_drop_up arrow_drop_down

Over Carola

Mijn naam is Carola de Koning en ik ben er om alle (hooggevoelige) kinderen die zich niet goed genoeg, 'anders' en onzeker voelen weer het gevoel te geven dat ze prima en prachtig zijn zoals ze zijn.


Na een aantal jaren als groepsleerkracht in het basisonderwijs werkzaam te zijn geweest, startte ik mijn eigen praktijk. Als bijlesjuf en kindercoach begeleidde ik kinderen met allerlei problemen en gaf ik gastcolleges op Pabo Thomas More.


Ik werd ziek en moest de deuren van mijn praktijk sluiten. In mijn zoektocht naar genezing, kwam ik erachter hoe belangrijk het is om jezelf te waarderen, jezelf lief te hebben en jezelf goed genoeg te vinden. Deze boodschap wilde ik mee geven aan alle kinderen, omdat veel kinderen zich in deze maatschappij niet begrepen en zich daardoor onzeker voelen. 


Langzaam pakte ik het schrijven, waar ik al mee was begonnen, weer op. Het schrijven van gedichten was nieuw voor me, maar ik realiseerde me al snel dat ik met het schrijven van helende gedichten kinderen kan helpen weer het gevoel te geven dat ze goed genoeg zijn zoals ze zijn. Juist omdát ze zijn wie ze zijn!


Foto: Leon Elias

  Naast het prentenboek 'Dansende Letters, helende gedichten voor kinderen' ontwikkelde ik een nieuwe, unieke methode voor professionals die met kinderen werken (kindercoaches, kindertherapeuten, kinderyogadocenten, leerkrachten, enzovoort) zodat ook zij op een leuke en eenvoudige manier moeilijke onderwerpen en problemen met kinderen bespreekbaar kunnen maken en ze hen kunnen helpen zichzelf te gaan waarderen en van zichzelf te leren houden.


  Met het schrijven van helende gedichten voor kinderen combineer ik mijn missie, mijn passie en mijn kennis en ervaring.


  Foto: Wilma Maurik-Zevenbergen

  Meest verkocht

  Prentenboek 'Dansende Letters'

  Helende gedichten Methode voor professionals

  Zo precies getroffen waar het bij kinderen om gaat.

  Wat een bijzonder boek! Zo precies getroffen waar het bij kinderen om gaat. Het stimuleert ze om te fantaseren, het leven luchtig te houden. Het stimuleert om samen met ouder, grootouder te lezen en samen te praten, uit te diepen. 

  Mevrouw Tisscher

  (voormalig leerkracht)

  Het gedicht dat mijn dochter zo raakte.

  Over ‘Hooggevoelig’: Het gedicht dat mijn dochter zo raakte toen ik het voorlas, dat ze slikte en heel zachtjes zei: ‘Mam, dat weet bijna niemand hoor.’

  Siska Tromp

  Mijn dochter haalt er iedere keer weer kracht uit.

  Mijn dochter leest iedere avond je boek met gedichten. Voor haar zo herkenbaar, ze haalt er iedere keer weer kracht uit.

  Astrid

  We use cookies