arrow_drop_up arrow_drop_down

Durf jij op jezelf te vertrouwen, je eigen schatkaart te volgen?

Weet jij soms ook even niet wat je wilt, hoe het nu verder moet of wat je het beste kunt doen? Ik kan je maar één advies geven: luister naar jezelf! Alleen jij weet wat je diep van binnen wilt en wat het beste is voor jou. Ook al heb je hier niet voor gestudeerd 😉 .

En natuurlijk is het in het begin eng om volledig op jezelf te vertrouwen! En zelf alle beslissingen te nemen en keuzes te maken. Alles wat nieuw is, voelt raar en onwennig. Maar ga het alsjeblieft leren, want vertrouwen op jezelf, luisteren naar jezelf is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven..

Hoe doe je dat, luisteren naar jezelf?

Het is eigenlijk best makkelijk en heel belangrijk dat je het vaak oefent, want door de bevestiging te krijgen dat je gelijk had, leer je jouw gevoel steeds beter te begrijpen en in te schatten.

Stap 1

  • Ga op een rustig plekje, waar je even niet gestoord kunt worden, zitten of liggen.
  • Adem een paar keer diep in en uit naar je buik. Dit zorgt ervoor dat je ontspant. Je kunt ook nog een ontspannend muziekje opzetten.

Als je ontspant is het makkelijker om contact te maken met je onbewuste. In je onbewuste liggen alle antwoorden op jouw vragen over jezelf opgeslagen. Als een soort blauwdruk van jezelf. (Voor als je gelooft in reïncarnatie: voordat je werd geboren heb je goed nagedacht over wat je wilde leren in dit leven en over jouw missie hier op aarde en weet je dus wat nodig is om jouw les te kunnen leren en jouw missie te kunnen manifesteren.)

Stap 2

  • Als je voelt dat je rustig bent, stel je hardop of in gedachte je vraag aan jezelf. Zeker in het begin is het makkelijker om een gesloten vraag die je met ‘ja’ of ‘nee’ kunt beantwoorden te stellen.
  • Na het stellen van je vraag let je goed op je gevoel. Krijg je een prettig gevoel of een onprettig gevoel? Een prettig gevoel betekent ‘ja’, een onprettig gevoel betekent ‘nee’. Het kan ook zijn dat je in gedachten het woordje ‘ja’ of ‘nee’ ziet. (Het kan zijn dat je ‘ja’ in het groen ziet en ‘nee’ in het rood, maar dit hoeft niet!)

Stap 3

  • Koop een mooi notitieboekje en schrijf hierin op wat je voelde en welk antwoord je voor jouw gevoel kreeg.
  • Doe wat je denkt te moeten doen
  • En, heel belangrijk, noteer of dit inderdaad het juiste was op dit moment of niet!

Door dit te doen, leer wat jouw gevoel betekent en kun je steeds beter naar jezelf luisteren en op jezelf vertrouwen! Net als Lidewij.. 😉

Vertrouw maar op je eigen schatkaart, je eigen kompas, want dan vind je de mooiste schatten..

Post voor Lidewij

Op een namiddag in maartvolg je hart
Was er post voor Lidewij
Ze kreeg een mooie poezenkaart
Er zat iets eigenaardigs bij

Een opgerold vel oud papier
Vol stippellijnen en een kruis
Pijlen, vierkantjes en hier
Bij het rondje een groot huis

Het huis leek wel op dat van haar
Dat rondje was de Iep misschien
Ineens dacht Lidewij zomaar:
Dit is een schatkaart zo te zien!

Het hele gedicht staat in Het Grote Gedichtenboek voor Bijzondere Kinderen.

kitty
Door

kitty

op 27 February 2015

Lekker onschuldig gedichtje! Heerlijk om aan de kindjes voor het slapengaan voor te lezen. Ze zullen ook wel een schatkaart willen krijgen! Blijf maar schrijven!

Carola
Door

Carola

op 27 February 2015

Dank voor je reactie Kitty, leuk! Haha ja een schatkaart.. Ik ben benieuwd wat je kinderen van het gedicht vinden!

Wouthiera
Door

Wouthiera

op 27 March 2015

lieve Carola, Wat een prachtig gedicht op een bijzonder moment. Je bent echt je hart gaan volgen en inspireert mensen met hoe jij het leven ziet en ervaart. Heerlijk! Veel liefs Wouthiera

Carola
Door

Carola

op 28 March 2015

Fijn van je te horen lieve Wouthiera! Dankjewel! Veel liefs

Marjolein Duchateau
Door

Marjolein Duchateau

op 16 May 2015

Hallo Carola, Inderdaad. Je gedichten stralen uit dat jij doet waar je voor dit moment 'bestemd voor bent'. Je inspireert mij in ieder geval. Ik geniet mee met jou, met de kinderen van mijn trainingen en in mijn klas. Dank je wel voor je fijne energie! Warme groet, Marjolein

Carola
Door

Carola

op 16 May 2015

Dank voor je prachtige woorden Marjolein! Liefs

Reactie plaatsen

We use cookies