arrow_drop_up arrow_drop_down

Materialisme maakt niet gelukkig..

Het lijkt erop dat steeds meer kinderen weinig binding hebben met materiële zaken. Ik denk dat dit komt omdat ze leven vanuit hun hogere bewustzijn. Het niveau van bewustzijn waar zaken zoals geld, spullen, tijd, ruimte en grenzen niet zo van belang zijn omdat er geleefd wordt vanuit verbondenheid, creativiteit en intuïtie.

Iedereen heeft overigens een hoger bewustzijn, alleen leeft niet iedereen vanuit dit hogere bewustzijnsveld. En dit is niet goed of slecht, het is gewoon zo. Zonder oordeel.

Opvallend vind ik wel dat er een toenemende ontevredenheid lijkt te ontstaan onder de mensen die veel binding hebben met materiële zaken. Veel is niet genoeg.. En prachtig is beter dan mooi.. Misschien proberen ze, uit wanhoop, een leegte die ze in zichzelf voelen, te vullen met spullen.

Spullen die je nodig hebt om iets te doen waar je gelukkig van wordt, zijn mijn inziens noodzakelijk! Noodzakelijk voor je geluk en je ontwikkeling en voor het manifesteren van je missie! Voor mij zijn mijn laptop, fiets en muziekinstrumenten heel erg belangrijk! Ik word gelukkig van schrijven (laptop), de vrijheid die ik ervaar als ik fiets (het liefst in de natuur) en musiceren (piano, panfluit, ukulele).

Maar als er steeds meer spullen nodig zijn om je beter te voelen, wordt de plank denk ik misgeslagen. Onderzoek laat zien dat meer geld en meer spullen je niet gelukkiger maken. (Mits je natuurlijk in je basisbehoeften kunt voorzien!) De dingen waar je echt gelukkig van wordt, vind je in jezelf en niet buiten jezelf..

Gelukkig komt Prinses Paolina hier op tijd achter.. Het hele gedicht lees je in Het Grote Gedichtenboek voor Bijzondere Kinderen.

Prinses Paolina

Eén keer in de week
Trekt prinses Paolina
Met haar koninklijk gevolg
Kris kras door heel China

Ze eist de duurste zijde
En porseleinen vazen
Ze krijgt ze altijd beide
Maar wil óók kristallen glazen

Op een dag vlakbij Jincheng
Zijn mannen, vrouwen, kinderen
Midden op de weg
Vrolijk aan het vlinderen

….

Ik ben heel benieuwd welke spullen jij nodig hebt om je talenten te kunnen benutten..! Laat je het me even weten?

Frans
Door

Frans

op 23 July 2015

Leg eens uit wat 'vlinderen' is. Ik wil dat proberen, maar.. Goed artikel! Less is more is mijn lijfspreuk geworden. Kijk ook een op sochicken.nl Groetjes, Frans

Carola
Door

Carola

op 23 July 2015

Dank voor je reactie Frans! Wat stel jij je voor bij vlinderen...? ;-) Ik ken de site! Groetjes, Carola

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 12 November 2015

Leuk blog Carola! Wat ik nodig heb: goed matras, pc, en iets om muziek mee te kunnen luisteren. En mijn paarden - dat zijn dan wel geen spullen. Maar toch superrrr belangrijk voor me :-). Lieve groet, Jolanda

Carola
Door

Carola

op 12 November 2015

Ha Jolanda, dankjewel! Leuk om te lezen wat voor jou belangrijk is. Ik begrijp je helemaal! Lijkt me heerlijk om paarden te hebben.. Lieve groet

mieke
Door

mieke

op 13 December 2016

Héérlijk gedicht, ik ga het zeker voorlezen bij de kinderen van de voor-en naschoolse kinderopvang waar ik werk. Vooral in de tijd van de Sint en Kerst met zijn overvloed aan kadootjes is het voor kinderen goed om stil te staan bij wat ze écht belangrijk vinden.....leuke kadootjes of mama of papa die er zijn als het een keertje minder vlot verloopt. ( ziek, ruzie met een vriendje of vriendinnetje,...) Zelf ben ik blij met allemaal creaspulletjes, en gebruik ook veel tweedehands en recyclage. Zo zijn we nu engeltjes aan het maken van oude boeken. de meeste kinderen vinden het super om zelf aan de slag te gaan en het maakt hen niet uit of het nieuw-uit-de-winkel-is of zelf gemaakt. Als het maar een mooie engel is die bij hun past. Kinderen worden overdonderd door materie maar hebben alleen nood aan liefde en een warm nest en inderdaad de basisbehoeften die ingevuld worden en waar je wel wat centen voor nodig hebt, eten, drinken, kleding, dak boven het hoofd...... Verder heel, heel, heel veel liefde en warmte en het gevoel hebben gewaardeerd te worden en mogen zijn wie ze vanbinnen écht zijn. Warme groet Mieke

Carola
Door

Carola

op 13 December 2016

Dank voor je fijne reactie compliment Mieke! :) Prachtig hoe je omschrijft waar het echt om gaat... Liefs, Carola

Reactie plaatsen

We use cookies