Kindercoach? Krijg direct gratis toegang en ontdek ook de snelste & makkelijkste manier om de oorzaak van faalangst bij kinderen te ontdekken.
Klik hier!

Page content

Ontspannen is leuk! in vakblad

article content

Ontspannen is leuk! in vakblad

Ontspannen is leuk! in JSW (april 2013)

(Vakblad voor leerkrachten in het basisonderwijs en pabo-studenten)

Stress bij kinderen

“Onze huidige maatschappij kent vele manieren van communiceren en tijdsbesteding. Ook kinderen hebben hier plezier van. Toch leveren al deze extra prikkels ook druk en een zekere mate van stress op.

Bij kinderen kan ook faalangst ontstaan, omdat onze samenleving sterk prestatiegericht is. Daarom is het van belang dat kinderen ook leren ontspannen. Hierdoor kunnen zij geconcentreerd en met resultaat blijven werken op school.

Dit zeer praktische boek biedt oplossingen voor deze kinderen binnen het basisonderwijs. In het boek staat een groot aantal ontspanningsoefeningen, waardoor kinderen stress, spanning en angst de baas worden. De ontspanningsoefeningen gaan over luisteren naar muziek, langzaam ademhalen en gericht op de buikademhaling.

Behalve een praktisch deel in het boek, is er ook een deel voor ouders, leerkrachten en opvoeders, waarin bruikbare tips worden gegeven.”

Ontspannen is leuk!
Carola de Koning
Amsterdam: De Graveinse Abeel,
2012, 134 pp.
ISBN 978 94 909 0226 1, ‚ā¨ 22,45

Boek 'Ontspannen is leuk!' (197x292)

Carola
Carola de Koning schrijft helende gedichten voor kinderen. Op deze manier combineert ze haar missie (kinderen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen), haar passie voor schrijven en de kennis, ervaringen en inzichten die ze heeft opgedaan als groepleerkracht, bijlesjuf, kindercoach. Daarnaast werkt ze voor Wijzer over de Basisschool.
Een berichtje vind ik hartstikke leuk!

Comment Section

0 reacties op “Ontspannen is leuk! in vakblad

Plaats een reactie


*