We use cookies

Page content

Wie jarig, is trakteert! :)

article content

Wie jarig, is trakteert! :)

Jaja vandaag ben ik jarig! En wie jarig is, trakteert 🙂 .
Ik heb een bijzonder cadeautje voor je: mijn allereerste gedicht voor kinderen.

Eerste gedicht Carola de Koning (300x270)Drie maanden nadat er bij mij RA (reumatoïde artritis) was geconstateerd, schreef ik mijn eerste gedicht voor kinderen. Ik had me weken sufgepiekerd over hoe het verder moest met mijn praktijk. (Ik werkte als kindercoach en bijlesjuf in mijn praktijk aan huis.)

Ik wist heel goed dat het fysiek voorlopig niet haalbaar zou zijn de sessies met de kinderen voort te zetten. En nadat ik de knoop had doorgehakt en besloot de deuren van mijn praktijk na de zomervakantie niet meer te openen, was er aan de ene kant verdriet en aan de andere kant een soort opluchting. Een gevoel van rust.

gedicht Carola de KoningIk hoefde even niets en zat in de tuin te genieten van de zon. Ik piekerde niet, maar ik mijmerde. En opeens waren daar de eerste zinnen van een gedicht! Ik stond er zelf van te kijken. De woorden kwamen. Zomaar.

En mijn allereerste gedicht voor kinderen staat niet op mijn website, staat niet in het gratis e-book (dat je bij de gratis helende gedichtenposter Het Sterrenstrand krijgt), maar staat alleen in het boekje ‘Gedichten over sterren’ dat niet meer verkrijgbaar is.. Dus de kans dat je het nog nooit gelezen hebt is heel groot!

Ik heb van dit gedicht en de illustratie die ik er bij maakte een pdf bestand (zwart/wit, A4) gemaakt dat je gratis kunt downloaden. Je hoeft alleen maar hier te klikken.

 

Lief konijntje Carola de Koning ingelijst

 

Ik hoop dat je er blij mee bent! Doorsturen naar je allerliefsten mag altijd, graag zelfs!

Ik hoop dat je me in een reactie hieronder even wilt laten weten wat je ervan vindt 🙂 .

En terwijl jullie je cadeautje uitprinten, inlijsten en ophangen, eet ik een heerlijk stukje taart!

Gedicht Carola de Koning

Carola
Carola de Koning schrijft helende gedichten voor kinderen. Op deze manier combineert ze haar missie (kinderen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen), haar passie voor schrijven en de kennis, ervaringen en inzichten die ze heeft opgedaan als groepleerkracht, bijlesjuf, kindercoach. Daarnaast werkt ze voor Wijzer over de Basisschool.
Een berichtje vind ik hartstikke leuk!

Comment Section

6 reacties op “Wie jarig, is trakteert! :)


Door Janny op 21 februari 2016

Fijne verjaardag Carola! Wat een prachtig gedicht. Het voelt aan als veilig en geborgen, heel gewoon en zó bijzonder. 🙂


Door Mim op 21 februari 2016

Een heel gelukkige verjaardag Carola.
Een vrouw die zo’n lieve woorden vindt, om een warm, wollig diertje in poëzie te laten slapen, is vast en zeker een gelukkige dame.


Door Carola op 22 februari 2016

Dankjewel Mim! Wat een mooie woorden… Liefs


Door Carola op 22 februari 2016

Dankjewel Janny! Wat een mooie woorden.. Liefs


Door Joke op 21 februari 2016

Hoe een bijzonder cadeautje! Dat is jouw begin hé daarom ook zo dierbaar(en het is dan ook een chinees lief teken het konijn(dierenchinese horoscoop) Ga zeker verder met je mooie droom voor die mooie harten van alle kinderen en ouders te helpen stralen! Via je gedichten…


Door Carola op 22 februari 2016

Ja dit gedicht was het begin en daarom inderdaad voor mij ook bijzonder! Dankjewel! Liefs

Plaats een reactie


*