arrow_drop_up arrow_drop_down
10 april 2015 

Wil je kind niet verhuizen?

Gaan jullie verhuizen en ziet je kind hier erg tegenop? Of zijn jullie pas verhuisd en heeft je kind heimwee? Verhuizen brengt veel veranderingen met zich mee en dit kan heel moeilijk zijn! Een nieuw huis, een nieuwe kamer, nieuwe vriendjes. Maar meestal moet je hier gewoon even doorheen..

Een nieuw huis

Mam zei dat het leuk zou zijn
In het nieuwe huis
Maar ik vind er nog niets aan
En voel me helemaal niet thuis

Ik mis mijn oude kamer
En het oude kleed
Ik kan hier niet meer spelen
Hoe ik dat vroeger deed

“Ga maar even buiten ballen
Daar vind je vast een vriendje”
“Nee hoor mam dat wil ik niet
Ik speel het liefst met Stientje”

Ik trek de deur achter me dicht….

Het hele gedicht staat in Het Grote Gedichtenboek voor Bijzonderen Kinderen.

Over de schrijver
Carola de Koning schrijft helende gedichten voor kinderen. Op deze manier combineert ze haar missie (kinderen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen), haar passie voor schrijven en de kennis, ervaringen en inzichten die ze heeft opgedaan als groepleerkracht, bijlesjuf, kindercoach. Daarnaast werkt ze voor Wijzer over de Basisschool.
joke

Door

joke

op 10 April 2015

Mooi en weemoedig tegelijk,ook ik ben enkele moeten verhuizen,dus herkenbaar,fijn ook dat er een positief einde in komt...

Carola

Door

Carola

op 11 April 2015

Dank voor je mooie reactie Joke! Het lijkt me lastig om als kind meerdere keren te moeten verhuizen..

joke

Door

joke

op 11 April 2015

Dag Carola,het is natuurlijk niet zo fijn op het moment dat je moet verhuizen,maar zoals met vele dingen in het leven heeft het zo zijn voor en nadelen,de kunst is om het leven te bekijken alsof je glas niet halfleeg is dan maar halfvol hé en je kan er dan zelf voor kiezen wat je er bij giet in je glas of uitgiet hé,nu ben ik in beeldtaal aan het praten hé Carola,maar dat versta jij als dichter en schrijfster ook hé..

Carola

Door

Carola

op 11 April 2015

Ik begrijp je helemaal Joke! En dat je er zelf voor kunt kiezen wat je in je glas giet of er uit giet, vind ik heel mooi gevonden!

Reactie plaatsen

We use cookies