Zelfvertrouwen voor je kind met helende gedichten
arrow_drop_up arrow_drop_down

Jouw onzekere en gevoelige kind weer laten stralen en moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken?

Lees dit prachtige boek met helende gedichten voor het slapengaan aan je kind voor.

"De beste remedie als onze zoon niet kan slapen."

'Mama, lees je het gedicht over het sprookjespaard weer voor?’ Het gedicht over het sprookjespaard is inderdaad de beste remedie als onze zoon niet kan slapen.

Marloes Thomassen

"Dit gedicht raakte mijn dochter zo."


Over ‘Hooggevoelig’: “Het gedicht dat mijn dochter zo raakte toen ik het voorlas, dat ze slikte en heel zachtjes zei: ‘Mam, dat weet bijna niemand hoor.’”

Siska Tromp

"Mijn zoon herkent het ook."


Over ‘In een hokje’: “En het mooie van dit gedicht is, dat wanneer ik het hardop lees, mijn zoon mij een kroel en een kus geeft. Hij herkent het ook.


Ingrid Berben - Schoonrok

Klik hier om direct het boek 'Dansende Letters' (hardcover) te bestellen. Het boek is uitverkocht.

Onzekere en gevoelige kinderen herkennen zichzelf in 

de helende gedichten. 


Ze krijgen het gevoel dat hun probleem erkend wordt en dat ze worden begrepen.


Dit maakt het onderwerp voor je kind bespreekbaar, geeft rust en vergroot het zelfvertrouwen.

Claudia Waelen - Sanders

Mijn zoon straalde weer.

Zojuist heb ik het gedicht ‘Iedereen houdt van mij’ laten lezen aan mijn zoon van zeven, die het momenteel wat moeilijk heeft. Herkenning: ‘Mama, dat heb ik ook!’ En toen hij helemaal klaar was met lezen straalde hij weer.

Met dit boek:

  • Voorkom je dat je kind zichzelf verliest
  • Vergroot je op speelse, leuke en intense wijze het zelfvertrouwen van je kind
  • Raak je de kern, het hart van je kind
  • Geef je je kind rust en vertrouwen
  • Krijg je een ontspannen en zelfbewust kind
  • Krijg je een kind dat zonder remmingen zichzelf én gelukkig is

"Wat is het mooi! "

"Wauw Carola, wat is het mooi geworden! Het boek kwam tijdens onze lunch en op verzoek van mijn kids heb ik het boek in een keer uitgelezen! Grote ogen, mondjes half open en complete stilte! Helemaal onder de indruk. Ik weet zeker dat dit een van de lievelingsboeken gaat worden."


Joke Achterkamp | Psycholoog en coach

"Joepie! Heb je het nu ook gekocht mama?"

"Wat een ontzettend mooi boek! En wat zijn we er blij mee en wat gaan we veel plezier beleven aan het lezen hier uit. Mijn oudste zoon zei al: 'Joepie! Heb je het nu ook gekocht mama?' Helemaal blij dus!"


Marloes Thomassen

"Een sublieme uitgave, werkelijk waar.."

"Een sublieme uitgave, werkelijk waar, tekst en afbeeldingen in volstrekt evenwicht, met een sterk positieve uitstraling. Zelfs als je maar enkele gedichten hebt gelezen, word je al geraakt door de kracht van het woord – hoewel het spelenderwijze lijkt te ontstaan. Een bravo daarvoor."

Dhr. P.H. Bool

"Het is nóg mooier dan ik verwacht had!" ~ Hannie - leerkracht

Gedicht Buiten spelen

Over de auteur: Carola de Koning

Na een aantal jaren als groepsleerkracht in het basisonderwijs werkzaam te zijn geweest, startte Carola haar eigen praktijk. Als bijlesjuf en kindercoach begeleidde ze kinderen met allerlei problemen. Ze werd ziek en moest hierdoor de deuren van haar praktijk te sluiten. Carola begon met het schrijven van gedichten en realiseerde zich dat ze met haar gedichten toch iets voor kinderen kon blijven betekenen.


“Het schrijven van helende gedichten is voor mij een prachtige manier om mijn opgedane kennis en werkervaring, mijn passie voor schrijven en mijn missie, gevoelige kinderen helpen weer te gaan geloven in zichzelf en te worden wie ze werkelijk zijn, te combineren.”

Over de illustrator: Sophie Pluim

Sophie studeerde af als illustrator aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht. Ze reageerde op de oproep van Carola die een illustrator zocht en bleek de aangewezen persoon. Voor het illustreren van de gedichten van Carola gaat Sophie in gedachten terug naar haar kindertijd. Wat had ze als kind graag bij de gedichten willen zien? Welke sfeer en welk gevoel moeten een illustratie oproepen bij de lezer? De antwoorden op deze vragen komen in haar illustraties samen.


"Ik probeer overal iets in te leggen waar ik blij van word, waarbij je weg kunt dromen en wat klopt bij het gedicht."

Vandaag is voor mij weer bewezen hoe belangrijk jouw gedichten zijn. Ik pakte het in een opwelling mee voor mijn nichtje die zeer gevoelig is en volgens mij heel slim. Ze heeft het moeilijk en heeft erg veel last van boosheid. Ik heb het boek bij haar achter gelaten en heb haar gezegd dat hier allemaal hele mooie gedichten in staan waar zij zich misschien wel in herkende en waar ze misschien wat aan zou hebben.

Ik krijg net een berichtje van mijn zusje dat mijn nichtje het volgende zei: 

“Ik word hier heel rustig van mama. En dat gedichtje over boosheid, dat gaat over mij.”

Dankjewel Carola dat je dit voor elkaar kunt krijgen!

Linda van Zwieten

Bestel direct het boek 'Dansende Letters' (hardcover)

We use cookies